esmaspäev, 14. aprill 2014

Elueesmärk nr. 1


Alati on meiega  arusaamatu igatsus oma eluülesande täitmise järgi. Otsime oma elu sügavaimat mõtet, midagi, mis süütab meie sees leegi. Vastused, selgus ja teadmised peituvad tegelikult meis. Meie elutee sõltub sellest, kui aktiivselt oleme valmis oma elus ise osalema.

 Võib öelda, et oleme siia sündinud teatud ülesannetega. Igal meist on oma eluülesanne, kuid samas on see ka kõikidel sarnane. Millised on Inimese eluülesanded?

Esimene ülesanne: elukoolis õppimine

Argipäev ning tema poolt loodud teekond on alati meie esimesed õpetajad. Elukutse, kooselu, lapsed- nemad pakuvad meile vaimset praktikat. Elukoolis korduvad õppetükid seni, kuni oleme need omandanud. Tihti püüame me eluteel ettetulevaid märguandeid ignoreerida lootes, et olukorrad lihtsalt lähevad mööda või kaovad kuhugi lihtsalt ära. Paraku aga on see petlik, sest alati tuuakse meid tagasi reaalsusesse. Tihti saadetakse meile õppetükke, mis sarnanevad pigem tormile või orkaanile. Ikka selleks, et paneksime tähele, mis toimib ja väljuksime mugavustsoonist.

Õnnetused, arusaamatused, hingeline valu – need on tüüpilised teenäitajad, mis sunnivad meid oma sisemusse vaatama ning oma mõtteid ümber sõnastama. Universumis kehtivad väga kindlad reeglid: tervik koosneb paljudest lihtsatest printsiipidest. Igal tegevusel on mõju  ning kõik jõuab tagasi tegijani (praegune elu on väga tihti seotud karmaliste ülesannetega ehk nende tegevuste heastamisega- lahendamisega, mis on meie hingele kogunenud eelmistest eludest.)  Kui me lihtsatest õppetükkidest aru ei saa, muudetakse need keerulisemaks, sest inimene on juba kord selline, kes hakkab pingutama ennast oma viimases hädas.

Põhimõtteliselt võib öelda, et meie eluõppetükid koosnevad kaheteistkümnest kohustuslikust ainest: eneseväärtustamine, distsipliin, rahulolu, raha, teadlikkus ja mõistmine, intuitsioon, emotsioonid, julgus, eneseteadvustamine, seksuaalsus, armastus ja andmine. Kõik need ained on võrdselt tähtsad. Igas aines on eksamid ja need on omavahel põimitud. Kunagi pole nii, et eksam on ühes valdkonnas ja rohkem selles valdkonnas eksameid sooritada ei tule. See oleks liiga lihtne! Ikka käib asi nii, et eksam on nt. raha valdkonnas, siis tervise valdkonnas, siis järgneb julguseproov, siis jälle rahateema jne. Hindeid ei panda.  Aga me kas läbime eksami või kukume läbi. Läbitud eksam tähendab sammu edasi, ebaõnnestumise korral saame võimaluse järgmisel korral paremini tegutseda. Selline on elukool ning niimoodi tulebki seda just võtta. Pole õiget ja valet, on ainult õppetükid, mida igaüks õpib omal moel ning oma kiirusega.

Meie isiklik areng sõltub võrdselt nii stabiilsest kulgemisest kui ka katastroofidest ja kõrvetada saamistest. Paraku annavad just viimased meie edaspidisele arengule võimsaima tõuke.  Kukkuda tuleb seni, kuni õpime märke lugema ning oskame selgitada endaga juhtunud olukordi. Öeldakse ju, et vigadest õpitakse. 

Elukool ja oskus tema võimaluste kasutamiseks enda isikliku arengu tarbeks, on meie kõikide elueesmärk number 1. Sellest, kui intensiivselt me seda osa  läbime, sõltub meie arenemise kiirus ja meie täieliku potentsiaali avaldumine praeguses elus.

Järgneb...


Olete hoitud ja armastatud!
Küllike



Kommentaare ei ole: