kolmapäev, 2. aprill 2014

Kuidas olla tervendaja ja tervendatav?

Olla ravitseja või tervendaja või šamaan .... ükskõik, millise nime taha ennast panna, tähendab tegelikult suurt vastutust. Vastutust iseenda ja nende ees, kes abi saamiseks pöörduvad. Ravitseja on võimalik olla ja selleks on võimalik õppida. Mõlemad variandid on aktsepteeritavad. Olenemata sellest, kuidas on jõutud teiste inimeste aitamiseni, on kõikidel üks ühine ülesanne - olla kooskõlas loodusega, Loojaga ja iseendaga. Olla valmis teenima igas olukorras. Olla valmis teenima nii, et suudad lülitada välja iseenda isiksuse ning lähtuda ainult teise inimese vabast tahtest. Olla valmis teenima nii, et suund on alati kõige paremale tulemusele, samal ajal julgedes tunnistada ka seda, kui tõepoolest ei ole võimalik inimest aidata.

Praegu on uus aeg ning kõik on muutunud- ka energia on muutunud. Ilmselt olete isegi täheldanud, et aeg liigub justkui kiiremini, et paljud mõtted lähevad kohe täide jms? Nii see ongi. Energia meie ilmaruumis liigub kiiremini. Seepärast muide on võimalik ka kaugravi, kasvõi maakera teisele poolele.
Muutunud energia nõuab ka muutustega kaasa minevaid tervendajaid. Ei ole nii, et tervendaja oskab ravida ja siis jääb nn. loorberitele puhkama. Ka tema ülesanne on pidevalt areneda. Areneda koos energiatega ja maaga. Iga natukese aja tagant antakse meile uusi võimalusi, millest varem ei oleks osanud undki näha.
Tervendaja väga, väga oluline ülesanne on olla ravimise hetkel täielikult oma egost vaba selleks, et tervendamine toimuks egovabas õhkkonnas kooskõlas loodusega.

Milline on egopõhine ravimine? Nt. minu juurde tuleb inimene ja tahab, et ma tal näiteks kasvaja "ära võtaksin" (ma ei räägi vähkkasvajast, vaid nt. müoomist jms. süütumatest ollustest). Muidugi tahaksin seda inimlikust seisukohast ka mina teha kohe ja praegu, aga igal asjal on oma aeg. Alati pole kasvaja eemaldamine esmane ülesanne. Inimene tuleb hoopis esmajoones saada tasakaalu ning anda talle juhiseid toitumiseks ja oma tunnetega- emotsioonidega tegelemiseks. Soovitusi jälgides saab inimesest iseenda tervendaja ning meie ühise koostöö tulemusena hakkab kasvaja vähenema ja kaob lõpuks täielikult.(Olen selles täiesti kindel!) Ühel hetkel võib seansi käigus saabuda ka minule märk, et nüüd on aeg tegelda kasvaja eemaldamisega.
See pole nii, et lähen ja lasen ära võtta ning ongi kogu lugu. Niimoodi ei saa terveks ja niimoodi ei saa heaks tervendajaks. Tervendaja ei tohi inimeselt võtta ära tema õppetundi, vaid suunata teda rajale, millele ta tähelepanu peab pöörama. Tervendaja peab lähtuma igast inimesest eraldi ning mingid nn. ühtsed tervendusreegleid ei kehti (ma räägin ikka energeetilisest tervendamisest, mitte nt. massaažist, kus on oluline tunda ja teada tehnikat). Seepärast pole vaja kunagi küsida tervendajalt, millist praktikat ta kasutab. Kui ta teab, mida inimesega peale hakata, siis ei oska ta tihti paraku rääkida konkreetse nimetusega praktikast. Tuleb "kuulata" juhiseid, tuleb "näha" põhjuseid ning aidata niimoodi inimesed tervenemise teele. On vaja anda aega iseendale "kuulamiseks" ning kliendile iseendaga tegelemiseks. Inimestel, kes abi paluvad, on vaja usaldust, kindlat tahet terveneda ja soovi iseendaga tegelda.

Miks ma seda kirjutasin? Seepärast, et väga palju olen oma klientidega nendel teemadel vestelnud. Minu käest on küsitud, milliseid praktikaid olen õppinud ja mida konkreetselt teen. Jah, ma olen palju lugenud, aga ühtki praktikat konkreetselt ei kasuta. Tean ja näen, mida teen ning seda kõike pole alati võimalik sõnadesse panna. Ma tean, et see, mida teen, toimib ning soovin oma klientidele alati parimat nende kõrgeimaks hüvanguks. Olen tervendaja või šamaan, kuid võlur ma ei ole :) Teiste haigusi endale ei võta ning lihtsalt kuhugi ära neid ei võlu. Need taanduvad kahepoolse töö tulemusena.

Kahjuks on ikka veel inimesi, kes arvavad, et keegi teine teeb nad terveks ja kohe. Olgu selleks siis arst või tervendaja. Esiteks on vaja õppida inimestel ise enda elu eest vastutama ning seda suunama ja korraldama. Teiseks vajab iga  energeetiline tervendus aega, et integreeruda füüsilisse kehasse. Sõltuvalt tervisehädast võib see aega võtta 5 minutit kuni pool aastat. Jättes laiskusest pooleli oma tervenemine, ongi iga inimese vaba valik, millesse ei tohi keegi sekkuda. Seepärast on oluline, et inimesed ise võtaksid tervendajaga või arstiga ühendust, kui tunnevad, et vajavad abi. Sel juhul on suur tõenäosus, et inimene on valmis oma tervise nimel pingutama. Kellegi sundimise peale ei toimu liikumist paranemise suunas. Olgu see siis alkoholism või mõni hoopiski tõsisem kehaline tervisehäire. (Räägin nendest, kes on täie aru ja mõtlemisvõime juures. Inimeste eest, kes on nt. raskes seisundis ega suuda abi paluda, võivad seda teha loomulikult lähedased. Kuid ka siin on tervendaja ülesanne aktsepteerida inimese vaba tahet ehk siis suhelda haige kõrgema minaga ja küsida temalt nõu tervendamise osas.)

Armastage ennast, oma keha ning kuulake, mida ta teile rääkida tahab. Niisama ei juhtu siin maailmas mitte midagi! Iga haigus on tulnud meid õpetama. Kui oleme valmis õppima ning oleme oma tervisehädadele tänulikud, et nad on tähelepanu pööranud sellele, mida muutma peame, oleme kindlal tervenemise teel.

 Armastusega, Küllike

Kommentaare ei ole: