pühapäev, 13. november 2016

Avatusest ja OPEROG-ist

Täna tahan oma novembri keskpaiga nädala mõtte kirjutada blogisse. Tunnen, et see on taas sõnum, mis on edastamiseks kõikidele.
Lisaks sellele peatun sellisel ühendusel nagu seda on OPEROG.

Ole avatud. Ole avatud kõigele sellele, mida sa ei tea. Kui teaksid, siis oskaksid võtta seisukohta - olla poolt, vastu või erapooletu, nii on meil ju kombeks. Kui sa aga ei tea, siis ei saa ka kujundada oma seisukohta asjast, mida ei tea.
Ole lihtsalt avatud ja anna endale võimalus tutvuda. Tutvuda kellagagi või millegagi, keda või mida sa ei tunne. Lihtsalt arvamise pärast pole vaja arvata, sest see ei ole kunagi tõene. See on sinu ettekujutus, mil ei ole mingisugust seost tegelikkusega. Selline, lihtsalt arvamine tekitab eelarvamusi, mis on takistavaks teguriks suhete loomisel, olukordade lahendamisel, innovatsioonil, ideede genereerimisel...

Avatud olemine on lihtne: lihtsalt jälgi, võtmata seisukohta. Ära blokeeri võimalust, et sinu eelnevad teadmised võivad pöörduda pea peale. JA tegelikult on see just hea, et eelnev ei osutund absoluutseks tõeks. Sest need olid arvamused sinu mõistusest, aga mõistus teab vaid 0,2% tegelikkusest. Need olid sinu senised tõekspidamised, ühiskondlikud, seni kehtinud normid jms.
Maailm ja sellega koos inimesed, olukorrad ja võimalused on pidevas muutumises. Oleks ju kurb, kui me oma piiratud mõttega suurepäraseid uusi võimalusi ja maailmakäsitlust blokeeriksime. Pigem püüame mõelda sellele, kuidas kõik uus, mis meie ellu saabub, meie elu rikastab ning meile uusi väravaid avab. 

Ja veel: tänan kõiki OPEROG-i (Operatiivne otsingugrupp) inimesi, kellega Pärnus kohtusime ja neid, kes täna tulla ei saanud, aga on siiski OPEROG´iga  seotud. Mul on väga hea meel, et mind kutsusite!
See, mida teie teete kadunud inimeste leidmiseks, on sõnadesse keeruline panna. Iga ilmaga, igal kellaajal, eesmärgiks leida inimene. Leida ükskõik kuidas, kuid leida. Sest lähedastele on teadmata kadumine kõige suurem koormus. Lõpetamatus, mis ei lõpe kunagi. 

Minu ettepanek on: tee täna üks heategu, sest see, mida teed, tuleb sulle endale kuhjaga tagasi.  Toeta kadunud inimeste otsimisega tegelevat ühendust. Selleks, et oleks võimalik hankida näiteks vajalikku varustust. Mida parem on varustus, seda lihtsam ja kiirem on otsida pimedas, lumega, vees jne. See ettevõtmine on väga vajalik kodanikualgatus! Need, kes ise otseselt ei saa abiks olla, saavad materiaalselt toetada, sest iga väike asi loeb!


Annetamiseks tee palun ülekanne: Kadunud SA EE441010220248190225 Selgitus: annetus otsingufondi.(Usun, et OPEROG- i algatajal ei ole minu üleskutse vastu midagi.)

Avatud olemist, armsad sõbrad! Kuna on ka täiskuu, siis soovitan täna- homme panna rahakott suure rohelise rahatähega aknalauale laadima.

Olge hoitud ja kaitstud!
Küllike

Kommentaare ei ole: